Om Minecraft

Minecraft er et verdenskjent spill, med nesten 20 millioner registrerte brukere. Det ble påbegynt av Notch (Markus Alexej Persson) i 2009 og har vært i konstant utvikling siden. Persson dannet en egen bedrift ved navn Mojang AB.

Minecraft er et sandkasse / overlevelses-spill til PC, XBOX og Xperia Play, iOS og Android. Det er inspirert av andre spill som Dwarf Fortress, Dungeon Keeper, men i hovedsak av Infiniminer.

Du starter som en person i en verden, slik som mange andre spill. Du har ingenting på deg, og er nå nødt til å klare deg på egen hånd mot alskens monstre som kan lure rundt neste sving. Hovedprinsippet er at du bygger deg huset i dine drømmer, for om natta å bli overrumplet av zombier, skjelletter, og det som verre er. Minecraft kan spilles i 2 forskjellige typer; Multiplayer og Singleplayer.

På singleplayer er du mutters alene og må kjempe mot verdenen alene. Du trenger ikke å ha kjøpt Minecraft for å spille SP og du vil ha frie tøyler til å gjøre hva du vil.

I singleplayer finnes følgende "gamemodes" eller typer:

Survival
Her må du lete etter ressurser, lage ting ut av det du skaffer, få høyere nivå og du har både sult og liv.
Du må grave, hugge eller på andre måter skaffe ressurser selv, og må beskytte deg mot natten. Survival-moden er populær både i multiplayer (som du kan lese mer om under) og i singleplayer.

Hardcore
Denne typen er relativt lik "Survival", men har noen forandringer; Du har kun 1 liv, og monstre (eller mobs) er på det vanskeligste nivået. Denne typen er relativt ny, og er vanskelig å spille. Til tross for det er dette den morsomste typen dersom du ønsker å spille et vanskelig spill.

Creative
Her har du evig med ressurser i ditt inventory, du kan fly og du fjerner blokker med et enkelt slag. Denne typen er svært morsom dersom du ønsker å bygge det som faller deg inn - uten å skaffe ressurser manuelt. Du kan også fly, ved å dobbeltklikke SPACE. Du styrer opp og ned med SPACE og SHIFT. Det er lett å gå rundt på kartet, og du kan gjøre akuratt som du selv vil.

I multiplayer er det derimot litt anderledes. Her kan du spille med andre mennesker, ikke beboere i en landsby, men ekte mennesker som også spiller på samme server som du gjør. For å spille på servere må du ha kjøpt en bruker (eller være på en server som tilbyr Minecraft uten kjøpt bruker). I dag er det rundt 4,6 millioner personer som har kjøpt Minecraft.

Etter å ha lest dette lurer du kanskje på hvilken type Minecraft.no sin build server er. Den ligner mest på typen "Survival", men du har ikke noe liv, og heller ingen sult. Du må skaffe ressurser selv - etter at du har skrevet en liten byggesøknad på vårt forum. Du vil ha tillatelse til å bygge omtrent hvor du vil på vårt massive kart, og boltre deg i friheter.

Vi håper du vil ta turen innom vår server, og kanskje en dag skrive en kort søknad? Uansett ønsker vi deg et fantastisk eventyr på Minecraft - kåret til årets spill av VG!

Skrevet av PKdur